Járványügy

Tájékoztatás

Kedves Szülők!

A Kormány rendelkezése alapján 2021. április 19-én hétfőn indul a jelenléti oktatás az alsó tagozaton.

Iskolánk rendelkezik még 4 tanítás nélküli munkanappal, melyet most felhasználunk. 2021. április 19-20-21-22-e tehát TANÍTÁS NÉLKÜLI MUNKANAP, mind az alsó, mind a felső tagozat számára. 2021. április 23-án pénteken az alsó tagozatnak egy játékos, iskolára hangoló napot tartunk, a felsőnek aznap online oktatás lesz. 2021. április 26-ától indul a jelenléti oktatás az alsó tagozatnak.

Tanítás nélküli munkanapok alatt – visszajelzés alapján – ügyeletet biztosítunk. Kérjük a szülőket, hogy az osztályfőnököknek péntek (2021. április 16.) délelőtt 10 óráig jelezzék ügyeleti igényeiket. A Hungast az ügyelet alatt étkezést nem biztosít, ezért kérjük, hogy a gyerekek hozzanak magukkal élelmet.

Együttműködésüket köszönjük!

 

Pécs, 2021. április 15.

                                                           Iskolavezetés

 

Tájékoztatás

Tisztelt Szülők!

Új jogszabály lépett életbe, az EMMI módosításából idézünk:

Tájékoztatom, hogy a Kormány az óvodás és általános iskolás gyermekeket nevelő családok helyzetének megkönnyítése érdekében úgy döntött, hogy eltérően a 2021: március 5-én kiadott szabályoktól az óvodákban és az általános iskolákban a szülők igénye és kérelme alapján biztosítani kell a gyermekfelügyeletet. A Kormány erre vonatkozó, mai rendelete a Magyar Közlönyben olvasható. A köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 17/2021. (111.5.) EMMI határozat vonatkozó rendelkezését a mellékelt 18/2021. (111.6.) EMMI határozattal módosítottam.

Kérem, hogy a gyermekfelügyelet lehetőségéről legyenek szívesek tájékoztatni a szülőket. Tekintettel ugyanakkor arra, hogy a rendkívüli intézkedések fő oka a járvány terjedésének megakadályozása, kérem, hogy az igények felmérése során ösztönözzék a szülőket arra, hogy a gyermekfelügyeletet valóban csak a legszükségesebb esetekben különösen munkavégzés vagy a védekezésben való részvétel miatt vegyék igénybe.......

 

Ennek értelmében a legszükségesebb esetekben felügyeletet biztosítunk a gyermekek számára.

Az ügyelet GYERMEKFELÜGYELETET JELENT,  az összevont ügyelet  miatt  A TANULÁST NEM TUDJUK BIZTOSÍTANI. 

A 10. hétre 2021. március 8-án 15.00 óráig lehet jelentkezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen. Kérjük, jelezzék, hogy hány óráig igénylik a felügyeletet.

A következő hetekre (napokra) vonatkozó igényüket az ügyelet előtti hét péntekén 12 óráig szíveskedjenek elküldeni.

 

Kérjük a szervezés miatt a határidő betartását!

Köszönjük együttműködésüket!

 

Üdvözlettel: Iskolavezetés

 

Tájékoztatás

Kedves Szülők!

Megérkezett az emberi erőforrások minisztere 17/2021. (III.5.) EMMI határozata a köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről.

Az iskolákban 2021. március 8-ától 2021. március 31-éig tantermen kívüli, digitális munkarend kerül bevezetésre. A tavaszi szünet utáni első tanítási nap 2021. április 7.

„Gyermekfelügyelet az intézményekben nem kerül megszervezésre.” Tehát az előző tájékoztató levéllel ellentétben nem lesz ügyelet az iskolában. Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy gyermekeik maradjanak otthon az elkövetkező hetekben, a saját és családjuk egészségének megóvása érdekében.

Az információkat továbbra is a honlapon és a Kréta rendszeren keresztül juttatjuk el Önökhöz.

Ha kérdésük, problémájuk van, telefonon (314-012, 512-470), vagy emailben
(
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ) érnek el bennünket munkaidő alatt.

Együttműködésüket köszönjük! Jó egészséget kívánunk!

 

2021. 03. 05.

Iskolavezetés                               

 

Tájékoztatás

Kedves Szülők!

Ahogy az Önök előtt is ismert, hétfőtől változás következik be a nevelés-oktatás terén. A pontos részleteket a napokban megjelenő kormányrendelet fogja tartalmazni.

A digitális oktatás időszakában visszaállunk a 45 perces órákra, tehát az eredeti csengetési rend szerint tartjuk az online órákat. A tanítás nélküli munkanapokat (március 11-12.) későbbi időpontban használjuk fel.

Az elrendelt szünet ideje alatt összevont ügyeletet tartunk az iskolában. Aki nem tudja megoldani gyermeke felügyeletét, kérem, minél előbb jelezze az osztályfőnöknek.

Tudjuk és érezzük, hogy nehéz időszak előtt állunk. De mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a gyerekek ebből a lehető legkevesebbet érezzenek meg.

Köszönjük előre is az együttműködésüket!

Üdvözlettel:                         
Iskolavezetés                        

 

Felügyelet kérése

Tisztelt Szülők!

A március 11-ei és 12-ei tanítás nélküli munkanapra, ha felügyeletet igényelnek gyermekük részére, kérjük, hogy március 8-án 12 óráig jelezzék az osztályfőnöknél. Ez után tudjuk megszervezni a tanári ügyeletet.

Tisztelettel: Iskolavezetés