• 01
 • 02b
 • 03
 • 04
 • 05
 • 06
 • 07
 • 08
 • 09
 • 10
 • 11
 • 12

Aktuális Hírek

Mezőszéli logóvadászat a belvárosban

Vigyázz, kész, találj! Iskolánk 50 éves fennállását ünnepli idén, így egy családi versenyre buzdítunk benneteket. Keressétek iskolánk új logóját Pécs belvárosának kirakataiban! A keresés családtagjaitokkal együtt történjen! (Min. egy szülővel!) Összesen 20 db logót kell megtalálnotok. Majd készítsetek közös fotót a megtalált emblémák előtt! A képekkel igazoljátok, hogy sikerrel jártatok! Az első 20 leggyorsabb és legügyesebb család jutalomban részesül!

A térképen piros vonallal jelölt körön belül kutakodjatok.

A játék ideje: 2021. 09. 15 – 2021. 10. 04.

Az elkészített fotókat az alábbi linken lehet feltölteni, mindenki használja a saját osztálymappáját. A fénykép neve legyen a diák neve és a megtalált kép száma. Ha az összes képet megtaláltátok, jelezzétek az osztályfőnöknek.

https://drive.google.com/drive/folders/1a48dY7nCjrkd85xOSiw4nAEVvtCRxlr0?usp=sharing

Jó keresést kívánunk! :)

Pécsi Mezőszél Utcai Általános Iskola

 

EuroDance

Kedves Szülők!

Az EuroDance tánccsoport bemutatót tartott az iskolában, melynek nagy sikere volt. Aki jelentkezni szeretne, a portán megteheti. A gyermek nevét, osztályát egy papírlapra felírva adják le ezen a héten. Tekintsék meg egy szülő által készített videót:

https://youtu.be/Ns0u5DBLaYw

 

Testnevelési csoportbesorolás

Tisztelt Szülő!

Kérjük, ha gyermekének könnyített testnevelésre, gyógytestnevelésre, esetleg testnevelés alóli teljes felmentésre van szüksége a 2021/2022-es tanévben valamely okból kifolyólag, az erről szóló szakorvosi, vagy háziorvosi igazolást, leletet vagy lelet másolatot 2021. 09. 15-éig a részünkre eljuttatni szíveskedjen a testnevelési csoportbesorolás elkészítéséhez.

Amennyiben semmilyen jelzést nem kapunk a tanuló a normál testnevelési kategóriába fog bekerülni.

Üdvözlettel: Dr. Sándor György

iskolaorvos             

                                                                                                                                                                                                        Kovácsné Tóth Krisztina

iskolavédőnő        

Kelt: Pécs,   2021. 09. 01.                          

                              

Sakk szakkör

Érdekel a sakkozás?

Szeretnéd legyőzni aput vagy a papát?

Szeretnél nagyon sok játszmát nyerni?

AKKOR ITT A HELYED NÁLUNK!!!

Iskolánkban évek óta működik SAKK SZAKKÖR.

A vírushelyzet miatt az oktatás jelenleg a családok otthonában skype-on, online formában történik.

Akiket várunk: kezdők és haladók, lányok és fiúk kortól függetlenül!

Megnyitás, középjáték, végjáték és sakk-titkok: hogyan nyerjünk meg minél több játszmát!

Ha szeretnéd megtudni milyen tehetséges vagy, jelentkezz, várunk szeretettel!  A foglalkozás interaktív lesz, lehet közben kérdezni és játszani, feladatokat megoldani, még külföldi gyerekek ellen is tudunk játszani az internetnek köszönhetően.

A sakk számos területet fejleszt, köztük a döntéshozó képességet, logikát és figyelemre és fegyelemre is tanít. Számos visszajelzést kaptunk már, hogy a gyermeket az iskolában a tanulásban is nagyban segítette a sakk.

A foglalkozások heti egy alkalommal lennének. Az időpontot telefonon közösen fogjuk kialakítani a jelentkezők szüleivel. 

A sakktandíj elég kedvező 3500Ft/hó.


Bővebb információ és jelentkezés Jeszenszky Józsefnél a 06 30 640 3361-es telefonszámon vagy a  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen.

Minden jelentkezőt szeretettel várunk a megadott elérhetőségek egyikén! 

 

Biztosítás

A Magyar Állam nevében a Miniszterelnöki Kormányiroda két naptári évre – 2020. január 1-jétől 2021. december 31-igtartó időszakra – szóló szerződést kötött az UNIQA Biztosító Zrt.-vel annak érdekében, hogy az Általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításról szóló 119/2003.(VIII.14.) Kormányrendeletnek megfelelően a biztosított korosztályba tartozó magyar állampolgárok államilag finanszírozott balesetbiztosítási védelemben részesüljenek.

Kárrendezés helye:
7621 Pécs Citrom u. 2 (Colonia Üzletház)
Telefon: 72/249-473)
Az orvosi ambuláns lapot vinni kell.

Pályaválasztási tájékoztató

A pályaválasztás előtt álló 8. évfolyamos tanulók számára készült Pályaválasztási tájékoztató a 2021/2022-es tanévre című elektronikusan megjelenő kiadvány elérhető a Pályaválasztás Baranya honlapon.
www.palyavalasztasbaranya.hu